Sander Peelen Installatietechniek

Vakmanschap in de installatietechniek

Zonnepanelen Wageningen op garagedak

Project omschrijving

Renovatie dak garage en overkapping inclusief het plaatsen van een zeer luxe zonnepanelen installatie met hoge opbrengst in Wageningen. 

Project Details

Materialen

In verband met een dakkapel was het dak op het woonhuis minder geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Het garagedak bood veel meer mogelijkheden. Echter, het garage was in slechte bouwtechnische slaat. Op advies heeft de klant daarom gekozen voor renovatie van het garagedak en plaatsing van een zonnepanelen installatie van 18 panelen van 360 wattpiek per paneel in een oost/west opstelling. De panelen zijn voorzien van 18 power optimizers om te zorgen dat het maximale vermogen in welke omstandigheden dan ook zoveel mogelijk wordt benut. De omvormer voor de zonnepanelen is aangesloten in de garage. 

Uitgangspunt

Meest gunstige opbrengst

Systeem

Er is gekozen voor PV panelen van 360 Wattpiek.

Monitoring

De opbrengst van de PV panelen is inzichtelijk via een monitoring app. Per paneel is de opbrengst te zien.

Toekomst en garantie

Voor de panelen geldt een fabrieksgarantie van 12 jaar.

Aanvulling

In samenwerking met S. Teunissen bouw hebben wij het oude dak van de garage volledig verwijderd en weer opgebouwd. Het nieuwe dak bestaat uit sandwichpanelen met een bitumen dakbedekking. Ook de dakrand is helemaal afgewerkt. Op het vernieuwde dak zijn de zonnepanelen met onderconstructie geplaatst. Tevens is het elektra helemaal vernieuwd in de garage en slimme maar ook mooie buitenverlichting aangebracht.

Heeft u ook interesse in het plaatsen van zonnepanelen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om uw wensen te bespreken. 

Zonnepanelen Wageningen op garagedak
Schuiven naar boven