Sander Peelen Installatietechniek

Vakmanschap in de installatietechniek

Zonnepanelen Bemmel SH83

Project omschrijving

In Bemmel hebben we op een ZW dakvlak een rechthoekig gesloten vlak met zonnepanelen gerealiseerd. Elk paneel heeft zijn eigen omvormer. De stroom gaat rechtstreeks van het dak naar de meterkast. De bestaande ventilatiepijp voor de mechanische ventilatie hebben we verplaatst en vervangen door een ventilatiepan. 

Project Details

Materialen

Uitgangspunt

  • Esthetisch verantwoorde aantasting, slechts één rechthoekig vak, alles zwart
  • Opbrengst meer dan huidig verbruik, liefst maximaal binnen het beschikbare ZW dakvlak en/of het NO dakvlak, maar een meeropbrengst binnen redelijke grenzen
  • Liefst 30 jaar garantie zonder voorspelbare tussentijdse vervangingen en onderhoud
  • Type paneel Glas-Glas
  • Liefst een Europese producent

Systeem

Op basis van die uitgangspunten is gekozen voor een all-black 390Wp paneel van Sonnenstromfabrik (Europese producent). Die panelen leveren per m² de hoogste opbrengst die op dit moment verkrijgbaar is voor Glas-Glas panelen. Voor de bevestiging van panelen en omvormers op het dak (maximaal zwart) is gekozen voor het systeem van Solar Construct. Enphase micro omvormers zijn onder de panelen gemonteerd. Er gaat een 230V kabel naar de meterkast vanaf het dak. In de meterkast is een 1 fase relais aangebracht. Dat zorgt ervoor dat bij netstroomuitval de PV panelen worden afgekoppeld. Een bekabelde communicatiepoort zorgt individuele bewaking van elk paneel.

Monitoring

De opbrengst van de PV panelen is inzichtelijk via een monitoring app. Per paneel is de opbrengst te zien.

Toekomst en garantie

Voor deze panelen geldt 30 jaar fabrieksgarantie. Voor kleinere velden zijn Enphase micro omvormers zeer geschikt (USA). Hiervoor geldt 25 jaar fabrieksgarantie. Dit systeem is voorbereid op batterijopslag. 

Aanvulling

Verplaatsing en aanpassing van de dakdoorvoer ten behoeve van ventilatie was noodzakelijk.
 
 

Wensen bespreken?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Zonnepanelen Bemmel SH83
Schuiven naar boven