Sander Peelen Installatietechniek

Vakmanschap in de installatietechniek

Zonnepanelen Heteren HR29

Project omschrijving

In Heteren hebben we op het dak van een huis met 4 verdiepingen zonnepanelen geplaatst en in bedrijf gesteld. In de meterkast waren een aantal aanpassingen zoals een extra aardlekautomaat en een werkschakelaar noodzakelijk. 

Project Details

Materialen

Het dak is een piramidedak met dakpannen en heeft 3 vlakken als helft van een dubbel woonhuis. Op alle 3 vlakken zijn panelen geplaatst, hoewel de noord-panelen minder zullen opbrengen. De opstelling ziet u in de foto van het legplan op de afbeelding: rechts panelen op  noord, onder oost en links zuid.

Uitgangspunt

  • Esthetisch verantwoorde aantasting
  • Maximaal mogelijke opbrengst
  • 1-fase systeem

Systeem

Er is gekozen voor DMEGC full black panelen met Enphase micro-omvormers. Voor de bevestiging van de panelen en de omvormers op het dak is gekozen voor het degelijke systeem van Solar Construct. De afmetingen van de panelen betekenden een 330WP paneel met ca. 200W/m² opbrengst. Grotere panelen pasten niet, terwijl de opbrengst per m² ongeveer gelijk zou zijn.

Monitoring

De opbrengst van de PV panelen is inzichtelijk via een monitoring app. Bij de Enphase omvormers is per paneel de opbrengst te zien met de standard Envoy monitoring. Op een half bewolkte januari-dag produceert het systeem 4,5 Kwh

Toekomst en garantie

Omdat elk paneel zijn eigen omvormer heeft met het Enphase systeem, kan de configuratie eenvoudig worden aangepast. Ook kunnen panelen worden toegevoegd, ook van andere merken en met hogere opbrengsten. Voor de panelen van DMEGC geldt een fabrieksgarantie van 12 jaar. Enphase biedt 25 jaar fabrieksgarantie op de micro-omvormers.

Aanvulling

Bij installatie bleken de hoekkepers regenwater door te laten. Maar ernstig was het feit dat er ook op andere plaatsen regenwater onder de dakpannen liep dat achter de dakgoot op de constructie en kozijnen kwam. We hebben de kepers en dakvoet aangepast voordat we de panelen hebben geïnstalleerd.

Wensen bespreken?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Zonnepanelen Heteren HR29
Schuiven naar boven